Clasa 3B – o clasă a micilor arhitecţi

DSC05483Joi, 4 iunie 2015, şcoala noastră a fost gazda evenimentului, organizat de Asociația ,,De-a arhitectura”. Echipajul clasei a III-a B, împreună cu arhitectul voluntar, Gabriela Bărbulescu și prof. înv. primar Renata Rădulescu, au realizat în curtea școlii un spațiu dedicat organizării unei lecții în aer liber de desen, științe sau de lecturare a unei cărți. La început, copiii au lucrat pe machete forma spațiului, la scară redusă, cu blocuri mici de zidărie puse la dispoziție de firma YTONG. Apoi, meșterii firmei au construit la scară mare, după planul realizat de arhitecții voluntari, un amfiteatru de băncuțe din blocuri mari de zidărie, respectând modelul furnizat de copii. Activitatea finalizează suita de acţiuni dedicate Zilei Internaţionale a Copilului dar și încheierea unui opțional de arhitectură, desfășurat în anul școlar 2014-2015.

Prof. înv. primar Renata Rădulescu a declarat că „a fost un schimb real de experiență dar și de comunicare și colaborare. Cei mici au demonstrat cât de multe informații au acumulat pe parcursul unui an de opţional de arhitectură, dar și cât de îndemânatici sunt în construcții. De la cei mari, au învăța cum se construiește în realitate.”

Directorul şcolii, prof. Daniela Badea a afirmat că: „Școala noastră beneficiază de un amplasament de organizare a unor activități în aer liber și de explorare a mediului înconjurător graţie implicării colective a elevilor, părinţilor, firmei TAILORS & CO, reprezentată de Corina Croitoru, membru fondator şi  firmei YTONG”.

Elevilor noştri s-au alăturat şi patru elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 39 “Nicolae Tonitza” Constanţa

 

 

Comments are closed.