Cursuri suspendate 27, 28, 29, 30, 31. 01. 2014

UPDATE: Vineri, 31 ianuarie 2014, cursurile vor fi suspendate în toate  unitățile de învățământ din județul Constanța. Această hotărâre a fost luată  în urma avertizărilor primite de la Administrația Națională de Meteorologie și în baza deciziei ministrului Educației.  Excepție fac grădinițele cu program prelungit din municipiul și județul Constanța care rămân deschise pentru a veni în întâmpinarea părinţilor.

Pentru vineri, 31.01.2014, conducerea unității școlare va asigura permanența în intevalul 8.00-14.00 și  va lua toate măsurile necesare pentru protejarea imobilelor,  instalațiilor și echipamentelor, având în vedere condițiile meteorologice  nefavorabile (căderi de zăpadă, îngheț, posibile inundații în cazul avariilor). Orice situație deosebită va fi comunicată inspectorului şcolar de sector al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Inspector Școlar General,
Prof. dr. Răducu Popescu

UPDATE: Joi, 30 ianuarie 2014, cursurile vor fi suspendate în toate  unitățile de învățământ din județul Constanța. Această hotărâre a fost luată  în urma avertizărilor primite de la Administrația Națională de Meteorologie privind instituirea codului portocaliu pentru județul Constanța și în baza deciziei ministrului Educației.  Excepție fac grădinițele cu program prelungit din municipiul și județul Constanța care rămân deschise pentru a veni în întâmpinarea părinţilor.

Pentru joi, 30.01.2014, conducerea unității școlare va asigura permanența în intevalul 8.00-14.00 și  va lua toate măsurile necesare pentru protejarea imobilelor,  instalațiilor și echipamentelor, având în vedere condițiile meteorologice  nefavorabile (căderi de zăpadă, îngheț, posibile inundații în cazul avariilor). Orice situație deosebită va fi comunicată inspectorului şcolar de sector al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Conform declarației ministrului Educației referitoare la menținerea structurii anului școlar 2013-2014 (aprobată prin OMEN nr. 3818/03.06.2013), situaţia şcolară a elevilor va fi încheiată  în conformitate cu prevederile ROFUIP (aprobat prin OMEN  4925/2005, secțiunea a II-a, Încheierea situației școlare), iar pentru situații care impun acest lucru, încheierea se va face și după începerea cursurilor semestrului al II-lea.

Inspector Școlar General,
Prof. dr. Răducu Popescu

UPDATE: Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru data de 29 ianuarie 2014, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a hotărât suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ  din județul Constanța  în data de 29 ianuarie 2014.
Excepție fac grădinițele cu program prelungit din municipiul și județul Constanța care rămân deschise pentru a veni în întâmpinarea părinţilor.

Cadrele didactice, personalul didactic auxiliar şi nedidactic vor fi prezente în unităţile de învăţământ şi vor desfăşura activităţi specifice.

Inspector Şcolar General,
Prof. Dr. Răducu Popescu

UPDATE: Inspectoratul Școlar Județean Constanța a hotărât suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ  din județul Constanța  în data de 28 ianuarie 2014.
Această decizie a fost luată în cadrul consiliului inspectorilor din data de 27 ianuarie, ora 10.00,  în urma discuțiilor avute cu directorii unităților de învățământ și din cauza  condițiilor meteorologice  improprii.

Inspector școlar general adjunct,
Prof. Adriana Cristina Oprea

ANUNŢ IMPORTANT: Ministerul Educației Naționale a decis ca, pentru siguranța elevilor, a însoțitorilor acestora și a personalului didactic și nedidactic, să închidă, luni, 27 ianuarie, toate  unitățile de învățământ din județele/municipiul București, care s-au aflat aceste zile sub atenționare de cod galben și portocaliu. Județele vizate sunt: Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

În ceea ce privește municipiul București, decizia de închidere a unităților de învățământ preuniversitar este valabilă atât pentru ziua de luni, 27 ianuarie, cât și pentru ziua de marți, 28 ianuarie.

Ministerul Educației Naționale recomandă, de asemenea, universităților să aibă în vedere posibilitatea suspendării activităților didactice programate pentru ziua de luni și prelungirea sesiunii. Universitatea din București, Universitatea din Pitești și Universitatea  Valahia din Târgoviște au decis întreruperea activității pentru ziua de 27 ianuarie.

Biroul de presă al M.E.N.

Comments are closed.