“De-a arhitectura în oraşul meu”

IMG-20150603-WA0041Miercuri, 3 iunie 2015, elevii clasei 3B însoțiți de învățătoarea lor, Renata Rădulescu,  arhitectul voluntar, Gabriela Bărbulescu și părinții acestora, au participat la expoziția de machete organizată în Centrul Comercial  Maritimo. Evenimentul  a fost organizat de Asociația ,,De-a arhitectura” care a fost reprezentată, la Constanța, de dna Corina Croitoru, membru fondator și arhitect asociat TAILORS & CO.

Activitatea a reprezintat finalizarea opționalului ,,De-a arhitectura în orașul meu” pe care elevii l-au desfășurat pe tot parcursul anului școlar 2014-2015. Activitățile prin care au observat, analizat, construit și prezentat, timp de un an, i-au învățat pe copii să aplice practic în lumea reală și să aibă încredere în modul în care aceștia pot reuși în activități legate de nevoile oamenilor și comunității în care trăiesc.

Expunerea machetei orașului imaginat de  elevi este produsul îndemânării, priceperii, aplicării cunoștințelor și deprinderilor dobândite sub îndrumarea arhitectului voluntar, Gabriela Bărbulescu care a reușit să le descopere imaginația, dorința de explorare și documentare. Alături de elevii școlii noastre, vor mai expune machete elevi din Constanţa şi din Năvodari, aceştia  demonstrând că sunt familiarizați cu noțiunile de arhitectură și urbanism. După vernisajul expoziției machetele se pot admira timp de o săptămână în incinta Centrului Comercial Maritimo.

Comments are closed.