INFO TEATRU 2015: „Medieville” şi „Caţavencii”

11377213_393546320846010_4994962758132143159_nŞcoala noastră a obţinut din nou rezultatele deosebite la concursurile regionale, naţionale sau internaţionale cu cele două trupe de teatru ale elevilor de gimnaziu, „Medieville” şi „Caţavencii” îndrumate de prof. Camelia Cantaragiu, respectiv de prof. Carmen Guguş.

Primul rezultat a fost obţinut la Concursul Internaţional „Castello di Duino”din Italia, de către elevii Butcaru Andreea, Caba Miruna, Ciolache Andreea, Lazarov Felix, Partenie Maria, Brânză Maria, Brătoi Anda, Buciuneanu Otilia, Geani Maria, Satnoianu Olga şi Vidru Beatrice îndrumaţi de prof. Camelia Cantaragiu. Elevii noştri au scris o piesă de teatru care a fost apreciată cu menţiune specială.

În cadrul Festivalului Internaţional pentru Elevi „Aplauze”, ediţia a VI-a, organizat de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, elevii din trupa de teatru „Medieville” au convins juriul că merită premiul I şi premiul pentru originalitate la secţiunea gimnaziu, pentru piesa “Nu mai cred în poveşti”. Trupa a fost formată din: Butcaru Andreea, Ciolache Andreea, Chirilescu Delia, Fuduli Teodora, Tătaru Andra, Caba Miruna, Partenie Maria, Calu Andrei, Lazarov Felix, Başchir Andreas, Nădejde Alexandra, Neagu Gloria, Balaban Anne Mary, sub îndrumarea prof. Camelia Cantaragiu. De remarcat faptul că în competiție au participat elevi din Ucraina, Serbia, Republica Moldova, Piatra Neamț, Huși, București, Tulcea și Constanța, în total 15 trupe cu 150 de elevi.

Printre zecile de elevi care au participat la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Teatru “Spiritul lui Caragiale” organizată de Şcoala Gimnazială “George Enescu”, s-au numărat şi elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa, care au pus în scenă schiţa „Bubico”. Elevii-actori – Fătu Ioana, Albert Capalb, Mihai Robert, Mihnea Stan şi Alexandru Ivanciu au intrat imediat în pielea eroilor lui Caragiale şi au reuşit să aducă pe scena din Năvodari personaje celebre. De asemenea, de anul acesta piesa a fost însoţită de un afiş, realizat cu multă răbdare şi talent de eleva Mădălina Lupu, îndrumată de doamna prof. de desen, Ina-Elena Burduţă. Talentul copiilor a fost răsplătit prin premiul al III-lea, pentru afiş şi interpretare la secţiunea învăţământ gimnazial, iar coordonatorul acestora, prof. de Limba română Carmen Guguş, a primit Menţiune pentru modul în care a regizat spectacolul, precum şi felicitările directorului Teatrului Naţional de Stat, Bogdan Caragea, preşedinte al juriului. Pe lângă părinți şi elevi, la activitate au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, ai administrației publice locale, dar şi cadre didactice. La această manifestare, au participat, în finală, după etapa eliminatorie, 23 trupe de teatru din şcolile şi liceele constănţene, dar şi din ţară, care au reprezentat judeţele Bacău, Prahova, Mureş, municipiul Bucureşti, ce au pus în scenă piese din opera mereu actualului Caragiale.

 

Comments are closed.