La mulţi ani, dascăli!

P1030550În şcoala noastră s-au organizat mai multe activităţi dedicate aniversării “Zilei Mondiale a Educaţiei”. Astfel, elevii şi-au adus cea mai dragă carte şi au antrenat dezbateri despre importanţa lecturii, au vizionat prezentări ppt despre învăţătorii unor mari personalităţi, au vorbit despre domnul Trandafir, au realizat desene cu tema “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”, sau au realizat postere cu tema “Dreptul la educaţie”.

La nivel judeţean, sâmbătă, 4 octombrie 2014, elevii noştri s-au alăturat celor aproximativ 900 de preşcolari şi şcolari între 5 şi 10 ani, însoţiţi de părinţi şi cadre didactice au participat la activitatea sportivă Eveniment sportiv pentru toţi, pe două roţi – organizată de Inspectoratul Şcolar Județean Constanţa, în parteneriat cu SC Edu Soft Marketing SRL, Primăria Municipiului Constanța şi Consiliul Local Constanţa. Echipaţi corespunzător, cu tricouri inscripţionate cu numerele de concurs, cotiere, genunchiere şi cască de protecţie, micii biciclişti au dat dovadă de mult curaj, în parcurgerea traseului, sub forma unei plimbări, de aproape 3 km din zona Complexului Perla Mamaia până în dreptul Hotelului Rex, fiind încurajaţi şi supravegheaţi permanent de părinţi şi profesori. La sosire, cei care au dorit, au trecut şi printr-o probă sportivă de îndemânare – slalom cu bicicleta printre jaloane.

La final, toţi participanţii au fost medaliaţi, iar cei mai buni dintre ei au primit diplome şi cupe. Festivitatea de premiere a cuprins şi un program artistic deosebit cu muzică uşoară, fanfară, recitare de poezii, oferit atât de cercurile Palatului Copiilor, cât şi de participanţi.

Sursa: http://www.isjcta.ro/?p=5550

INFO:

În 1994, UNESCO a inaugurat prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR, pentru a comemora semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză. În mai multe țări, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârșitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare.

De ce o zi consacrată cadrelor didactice – educatori, învăţători sau profesori?

Pentru că ei contribuie în mod esenţial la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. Ei joacă, de asemenea, un rol civic de mare importanţă, contribuind la păstrarea coeziunii sociale. UNESCO a creat această zi pentru a atrage atenţia anumitor guverne asupra condiţiilor rele de muncă în care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea, asupra salariilor mici ale acestora.

Sursa: http://istoriiregasite.wordpress.com/2011/10/05/5-octombrie-ziua-mondiala-a-educatiei/

Comments are closed.