Şcoala noastră, selecţionată în proiectul „Un laborator de fizică şi limba germană”

SPRECHEN DEUTSCHÎn cadrul Programului mondial „Bildungsoffensive Deutsch” iniţiat de Ministerul de Externe al Republicii Federale Germania, se defăşoară Proiectul „Un laborator  de fizică şi limba germană” sprijinit şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, care are drept scop promovarea limbii germane prin cursuri de fizică bilingve.

La nivelul judeţului Constanţa, în urma selecţiei organizate de  Institutul Goethe din Bucureşti, Şcoala Gimnazială  Nr. 29 „Mihai Viteazul” a devenit singura unitate şcolară gimnazială care a primit aprobare să participe în proiectul “Un laborator de fizică şi germană”. Urmare a acestui fapt, în anul şcolar 2013-2014, elevii din clasa a V-a vor participa la un curs opţional de fizică predat în limba germană.

De asemenea, profesorii Şcolii  Gimnaziale Nr. 29 „Mihai Viteazul” vor participa la cursuri de perfecţionare în metodica şi didactica specialităţii, precum  şi la cursuri  de limba germană.

Laboratorul de fizică şi limba germană” este un program de promovare a limbii germane prin cursuri de fizică bilingve la şcoli cu predarea limbii germane moderne din România.

Coordonatorul proiectului la nivelul şcolii este prof. Alina Preda.

Comments are closed.