Start vot! …la concursul “CIVI-MATECA”

Civi-Mateca-ziarultimpul.ro_Două echipe ale şcolii noastre au fost nominalizate pentru premiile concursului judeţean de scurt-metraje  „CIVI-MATECA” iniţiat de Asociaţia „Civicum Voluntaris” prin programul HEINEKEN pentru Comunităţi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Biblioteca Judeţeană Constanţa, Librăria „Cărtureşti” şi „ALLVIEW”.

Se acordă în total 10 premii: 8 premii pentru fiecare an de studiu (clasele V-XII, 1 premiu pentru originalitate şi 1 premiu pentru popularitate. Pentru fiecare categorie (excepție premiul de popularitate) s-au făcut 9 nominalizări a câte 3 echipe:

Nominalizări premiu scurt metraje clasa a VIII-a

Nominalizare premiu de originalitate

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul festiv al conferinţei de închidere a proiectului „CIVI-MATECA”, care va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie 2015.

Conform regulamentului pentru premiul de popularitate, perioada de votare a filmelor participante la concursul Civi-Mateca va începe pe data de 10 decembrie, ora 00.00 și se va încheia în data de 30 decembrie, ora 12.00. Premiul de popularitate va fi acordat pentru cel mai mare număr de voturi exprimate şi colectate în favoarea unui singur film din totalitatea celor intrate în concurs, ulterior postării acestuia pe site-ul www.civi-mateca.ro 

Pentru a vota, te rugăm să accesezi această link-urile echipelor. Votul se realizează prin accesarea paginii de detaliu a echipei favorite, apăsând butonul „Like”, poziționat deasupra titlului scurt-metrajului. Votul se realizează folosind contul personal de Facebook.

În caz de egalitate, la acordarea premiului de popularitate, pentru departajare, se va avea în vedere şi numărul total de vizionări pe YouTube, numărul de „Like-uri”/„Aprecieri” de pe YouTube precum şi feedback-ul de pe contul Facebook al organizatorilor, relativ la fiecare film în parte.

Mulţumim frumos!

Apreciem efortul şi imaginaţia tuturor echipelor înscrise în concurs, şi felicităm totodată şi cele 3 echipe nenominalizate ale şcolii , pentru dăruirea lor:

  • Echipa din clasa 8A: Ivanciu Alexandru, Girip Eduard, Coman Laurenţiu, Mihai Robert / Radu Rădulescu cu scurt-metrajul „Adolescenţa la extreme”
  • Echipa din clasa 8B: Capbun Alexandra, Florescu Mihai, Turiceanu Dragoş, Rusu Adrian cu scurt metrajul „Viaţa după blocuri”
  • Echipa din clasa 8C: Abdurafi Alma, Modi Karen, Pelea Alina, Şeitan Valentin  cu scurt metrajul „1980 versus 2014”

Felicitări tuturor!

Scopul declarat proiectului este contribuţia la educarea civică a noii generaţii de elevi constănţeni cuprinşi în ciclul gimnazial şi liceal din municipiul Constanţa şi din alte 8 localităţi aflate pe o rază de 15 km de municipiul reşedinţă de judeţ, prin metode antrenante, de mare amploare şi impact, care să le dezvolte în acelaşi timp gândirea creativă şi critică, spiritul concurenţial, implicarea, solidaritatea şi responsabilitatea: caravană itinerantă în 9 localităţi constănţene, de proiecţie gratuită a 10 filme de scurt metraj, cu tematică specifică de educaţie civică, selectate în cadrul unui concurs şi realizate în echipe formate din elevi cu vârsta între 11-18 ani. 

Comments are closed.