Suntem “Şcoală parteneră a Republicii Federale Germania”

1_65UPDATE: Ceremonia acordării titlului de “Şcoală PASCH” pe site-ul oficial al Bundesverwaltungsamt – Oficiul Federal al Administraţiei din Germania, 4 noiembrie 2014.Şcoala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul” a primit astăzi, 27 octombrie 2014, titlul de „Şcoala parteneră a Republicii Federale Germania”. La eveniment au participat inspectorul şcolar pentru limbi moderne, prof. Manuela Butuman, inspectorul şcolar pentru arte, prof. Dorina Ivanciu, directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân”, prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 28 „Dan Barbilian”, prof. dr. Mihaela Stan, cadre didactice, elevi ai şcolii însoţiţi de părinţi sau bunici.

Cu acest prilej, directorul unităţii de învăţământ prof. Badea Daniela, a primit din partea domnului Dieter Jaeschke, consultant de specialitate, Centrala Germană pentru Activitate Şcolară în străinătate, placheta PASCH care atestă apartenenţa unităţii şcolare la reţeaua „Şcolile – partenere ale viitorului”.

Dl. Dieter Jaeschke a declarat:  „Este un proiect demarat în urmă cu doi ani de zile cu susţinerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, al meu şi al coordonatorului nostru de proiecte, prof.Alina Preda. Copiii din această şcoală studiază oricum limba germană, însă de acum înainte, vor putea obţine, în clasa a VIII-a, diploma de limbă germană – Sprachdiplom”.

Din acest an şcolar, Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” va putea organiza examenul pentru obţinerea diplomei de limba germană (DSD I – Sprachdiplom 1) la nivelul treptei I care atestă atingerea nivelului B1 din Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi Străine.

Referitor la examenul Sprachdiplom, reprezentantul german pentru activitate şcolară, domnul Dieter Jaeschke, a menţionat că este examenul oficial al statului german ceea ce va aduce multe avantaje. Totodată, el reprezintă certificarea cunoştinţelor de limbă germană pentru patru abilităţi: de a vorbi, de a scrie, de a reproduce un mesaj audiat sau unul scris.

Din luna septembrie 2014, în şcoala noastră îşi desfăşoară activitatea şi dra Henriette Rielling, în calitate de voluntar german, fiind prezentă la orele de limbă germană, lucru ce reprezintă un real sprijin pentru elevii care doresc să înveţe mai repede limba germană. „Doresc foarte mult să sprijin cursul de  predare în limbă germană cu atât mai mult cu cât predau şi fizica în aceeaşi limbă. De asemenea, îmi propun să le arăt elevilor diferenţele între obiceiurile germane şi cele româneşti. Sunt încântată să fac parte din acest proiect pentru o perioadă de un an de zile”.

Sursa: ISJ Constanţa

Comments are closed.