„Un condei numit Fair Play” în şcoala noastră

COSR 5Casa Olimpică din Bucureşti a găzduit premierea celor 71 de laureaţi ai concursului național de literatură și jurnalism sportiv “Un condei numit Fair Play” organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin Academia Olimpică, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale.

În premieră, un elev al şcolii noastre, a fost laureat judeţean şi naţional. Bucuria ne-a adus-o Dan Donose din clasa 3B a care a primit pentru proza „Un vis de copil” premiul al II-lea la etapa naţională şi premiul I la etapa judeţeană.  Întrebat despre secretele din spatele succesului său elevul Dan Donose ne-a răspuns la câteva întrebări:

 De unde ai auzit despre acest concurs și ce te-a determinat să participi?
Doamna învățătoare, Cristina Renata Rădulescu, ne-a anunțat în clasă despre concurs, iar ideea mi-a plăcut foarte mult, pentru că mie îmi place și să practic, dar și să vorbesc despre sport, fotbal mai ales.

Credeai că vei primi vreun premiu pentru compunerea ta?
Nu am crezut că va fi premiată compunerea mea și nu mi-am dorit în mod deosebit acest lucru. Chiar dacă nu luam niciun premiu, dar le-ar fi plăcut celor care o citesc, eram mulțumit.

Ce ai simțit când ai auzit că la faza județeană ai obtinut Premiul I și la cea națională Premiul al II-lea?
A fost o mare surpriză și bucurie, mai ales, la faza națională. Să fii al doilea, m-am gândit ca înseamnă ceva, un lucru pentru care îi fac mândri pe părinți, pe doamna învățătoare, pe colegi.

Ce vei face după aceasta reușită în domeniul jurnalistic?
O să citesc mai mult ca să pot scrie compuneri mai frumoase atât despre mine, ca sportiv, dar, mai ales, despre mari sportivi, echipe, cluburi.

Organizat de COSR prin Academia Olimpica Romana, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, ediția din acest an a reunit la start câteva mii de concurenți. Dintre creațiile acestora, juriile infinitate la nivel județean au promovat, pentru faza finală, 296 de lucrări, provenite din 17 județe şi Municipiul București, de la 78 de unităţi școlare din 42 de localităţi urbane şi rurale. Acestea au fost împărțite pe secțiuni: Proza, Poezie, Cronica-Reportaj, iar concurenții, pe categorii de vârsta: 7-10, 11-14, 15-18 ani.

Comments are closed.