eTwinning

1. ZERO bullying în școală! – 2021

Prevenirea și combaterea bullying-ului în instituțiile școlare au devenit o prioritate dat fiind faptul că agresiunea are repercusiuni negative asupra securității psiho-emoționale a copiilor, cu atât mai mult cu cât are loc într-un mediu în care copilul se așteaptă să fie protejat de un adult.

Principalele nevoi emoționale ale copiilor care nu pot fi satisfăcute într-un mediu afectat de acest fenomen sunt nevoia de apartență la grup și nevoia de a fi acceptat. Aceste două nevoi umane fundamentale au un impact major asupra dezvoltării psihice armonioase.
Proiectul de față își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la această problematică și să prevină și să combată aceste fenomene în rândul elevilor, să creeze un climat sigur și pozitiv în unitatea de învățământ, bazat pe respectarea persoanei, nediscriminare, motivarea pentru învățare și asigurarea stării de bine.

OBIECTIVE proiectului                                                        

  • să deceleze între impolitețe, răutate și bullying prin intermediul conținuturilor și activităților selectate în conformitate cu particularitățile de vârstă și specificul instituției de învățământ;
  • să utilizeze aplicații web 2.0 în exprimarea propriilor emoții, opinii și reacții față de fenomenul bullying;
  •  să interiorizeze tehnici mindfulness în vedere echilibrării stării emoționale zilnice;
  • să manifeste comportamente proactive în vederea consolidării coeziunii colectivului de elevi și a culturii organizaționale;

Proiectul Zero bullying în școală nu este vreo strategie miraculoasă care va face să dispară neînțelegerile dintre elevi. Este un prim pas în demersul nostru pentru promovarea unui comportament altruist, pentru recunoașterea și respectarea diferențelor dintre oameni, pentru disponibilitatea de a ne valorifica aptitudinile în sensul dezvoltării unei comunități școlare sănătoase care să se constituie într-un model civic!

Tocmai pentru că noi credem în puterea exemplului, vă invităm să vă alăturați campaniei noastre atât pe pagina oficială a proiectului – https://twinspace.etwinning.net/189361/home  , cât și pe pagina de facebook omonimă a proiectului https://www.facebook.com/profile.php?id=100070907473343 .

Profesor coordonator, Ghiban Ioana

2. Be Ocean Wise – European Blue School Project – 2020

Este un proiect despre influența Oceanului asupra noastră și influența noastră asupra Oceanului.

Proiectul este menit să implice elevii în acțiuni care se concentrează pe Poluarea Oceanului: Cauze și Consecințe și Soluții Posibile. Elevii își vor împărtăși rezultatele prin schimburi virtuale pe Skype sau Zoom.

Activitățile propuse în acest proiect vizează dezvoltarea conștientizării elevilor, gândirea critică; comunicare; colaborare și creativitate, încurajându-i să acționeze pentru a face lumea un loc mai ecologic și mai sănătos.

Partners

“Grigore Antipa” National Marine Research – Development Institute Constanţa, Romania

Romanian Waters- Constanța County, Romania

”Ovidius” University – Faculty of Natural Sciences, Constanta, Romania

NGO ”Mare Nostrum”, Cosntanta, Romania

Agrupamento de Escolas Dr. Alberto Iria, Olhão, Portugal

Agrupamento Escolas de Santa Maria Maior, Portugal

Osnovna škola Šimuna Kožičića – Benje u Zadru, Croatia

Secondary School Metković,Croatia

PRIVESTE-SIMTE-INVATA- 2020

Üsküdar, Turkey-Kirazlı Orhan Seyfi Orhon Ortaokulu

Üsküdar, Turkey – Selimiye Ortaokulu

REIMS, France –Collège François Legros

LANGOGNE, FranceCollège Marthe Dupeyron

 Cel mai important element din viața noastră este „momentul”, adică timpul. Conștientizarea este pur și simplu să fii conștient și ancorat in momentul prezent. A continua să fii atent la cei din jur utilizand cele cinci simțuri, gânduri și sentimente înseamnă să recunoști ceea ce se întâmplă în acest moment fără judecată. Un antrenament mintal care dezvoltă conștientizarea, abilitățile sociale și emoționale este un mod special de a direcționa atenția. Pe baza acestui punct de vedere, proiectul nostru va crește gradul de conștientizare a elevilor în viața socială, se vor concentra asupra muncii lor și vor fi conectactati in mod real la evenimentele vietii. Toate activitățile care vor avea loc pe tot parcursul proiectului sunt centrate pe studenți și au fost concepute și planificate pentru a asigura participarea activă a studenților.