Zero bullying în școală!

Bun găsit, dragi elevi, stimați profesori și părinți!
Și în acest an școlar ne dorim să gestionăm fenomenul de bullying și implicațiile pe care acesta le poate avea asupra comunității școlare. În acest sens continuăm derularea proiectului Zero bullying în școală, un proiect a cărui necesitate și relevanță a fost susținută încă de la început de dna director Guguș Carmen și dna director adjunct Pocora Luminița.
Ca noutate ne propunem înființarea unui club de civism coordonat de profesorul consilier școlar, dna Burgaslis Eleni, astfel încât să lărgim echipa de lucru a profesorilor și cu elevi voluntari. Am alocat și un spațiu în incinta școlii în care elevii voluntari să se poată întâlni cu colegii lor în vederea prevenirii fenomenului de bullying prin promovarea comportamentelor proactive.
Tot aici vor fi organizate expoziții cu creații artistice având această tematică, coordonate de dna profesor Burduță Ina.
Este de menționat și Crosul antibullying Tomis Nord pe care intenționăm să îl organizăm în preajma zilei școlii noastre, 29 mai, cu concursul dnei profesor Straton Corina, pentru a disemina în comunitatea locală hotărârea noastră în a crea relații bazate pe respect, toleranță și solidaritate.
În cadrul acestei campanii derulate pe parcursul tuturor celor cinci module de studiu vom solicita atât ajutorul instituțiilor publice abilitate în aplicarea politicilor de siguranță școlară, cât și Comitetului de părinți al școlii noastre.

Coordonator proiect,
Profesor pentru învățământ primar,
Ghiban Ioana

antibullying-1

combaterea-violentei-1